Vállalkozói ismeretek – Minden, amit a vállalkozáshoz tudnod kell

Vállalkozást indítani elég menő dolog. Vállalkozást indítani elég bátor dolog. És vállalkozást indítani… néha rettentő bonyolultnak, nehézkesnek,  irat-, pecsét-, tinta- és rohangálás-szagúnak tűnő dolog. Főleg az elején.

De mi van akkor, ha senki sem tud minket lebeszélni arról, hogy belevágjunk életünk bizniszébe? Ha végre elhatároztuk magunkat, és a saját lábunkra akarunk állni? Ha már nem bírjuk egy munkahelyen, ha már megvan a tökéletes ötlet, ha már összeszedtük a csapatot, ha már minden csak arra vár, hogy végre – elinduljon?

Ha úgy érzed, hogy már csak egy hajszál választ el ettől, vagy nemrég fogtál valami sajátba és izgalmasba, akkor jó szívvel ajánljuk neked következő kurzusunkat, hogy egy csomagban megkapj minden olyan tudást és ismeretanyagot, ami a jól működő, tudatos és sikeres vállalkozás alapjait jelentheti – hogy azzal az egy, fontos hajszállal közelebb kerülj a célodhoz.

Vállalkozásindító ismeretekről szóló kurzusunkon Minya Gabriella minden olyan témát érint, amit a vállalkozások alapításáról, működtetéséről, adózásáról és  számviteléről a vállalkozóknak tudniuk kell, és amely ismeretanyag segít eligazodni a jogszabályok, könyvelési és számviteli kérdések sűrűjében, hogy élvezettel és biztos kézzel csinálhassuk azt, amibe belevágtunk. Az előadás a már aktív illetve a leendő vállalkozók számára kíván segítséget nyújtani az adózásban, számvitelben történő eligazodásban egyszerű, közérthető módon, felhívva a figyelmet a buktatókra és természetesen a felelősségükre is – az előadás célja a vállalkozói tudatosság növelése.

Időpont: 2017. október 28. 10.00 – 18.00 (szünetekkel)

Előadó: Minya Gabriella,
okleveles közgazdász-tanár, tréner
adószakértő és adótanácsadó
mérlegképes könyvelő
regisztrált belső ellenőr

Október 22-ig való jelentkezés esetén a kurzus részvételi díja csak 27.000 Ft!
Diákokkedvezmény: 25.000 Ft / fő

Vállalkozásmenedzsment kurzusunkkal egy időben történő jelentkezés esetén a két kurzus ára összesen csak 55.000 Ft / fő!

A kurzuson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött – a linket a kurzusleírás alatt találod!

Regisztráció & fizetési határidő: október 21.

Maximális létszám: 50 fő

 

Fő témakörök:

  • Munkaviszony vagy vállalkozás? A vállalkozások alapításának és működtetésének szabályai

Az előadás első része a munkaviszony és a vállalkozás dilemmáját segít feloldani, az előnyök és a hátrányok bemutatásával. Ismertetésre kerülnek az egyes vállalkozás típusok, ezzel a döntés előtt állóknak kívánunk segíteni. A már működő vállalkozók esetében pedig az esetleges vállalkozási formák közötti választáshoz, illetve a váltáshoz nyújt segítséget.

Részletesen ismertetésre kerülnek az egyéni vállalkozás, egyéni cég, társas vállalkozások (Kkt., Bt., Kft., Rt.) alapítási és működtetési szabályai a jogszabályi háttérrel. (2009. évi CXV. törvény az egyéni vállalkozókról és az egyéni cégről, 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról, 2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről.

  • Adózási ismeretek – ködösítés nélkül, egyszerűen, érthetően

Ebben az előadás részben először mindenekelőtt alapvető adózási fogalmakkal ismerkednek meg a hallgatók, amik már az adózói jogok és kötelességek világába vezetnek, ezekre az ismeretekre alapvetően minden állampolgárnak szüksége lenne függetlenül attól, hogy vállalkozó-e vagy sem. Az előadás során megismerkedhetnek a hallgatók a különböző jogkövetkezményekkel, jogorvoslati lehetőségekkel, a végrehajtással, a vagyonosodási vizsgálatokkal, a becslési eljárással, az adózói minősítéssel, az elektronikus ügyintézéssel, a legfontosabb bevallási határidőkkel. Ezután pedig ismertetésre kerülnek a különböző adózási módok, külön kiemelve, hogy kinek mikor éri meg őket választani és mikor érdemes változtatni.

  • Számviteli ismeretek

Ezen előadásrészben alapvető számviteli ismeretekkel ismerkednek meg a résztvevők, hogy milyen könyvvezetési formák vannak, az egyes vállalkozástípusokhoz milyet lehet vagy kell választani, ehhez milyen típusú beszámolási kötelezettség tartozik. Meg fogják érteni a beszámoló felépítését, azt hogy mit lehet „kiolvasni” egy mérlegből egy nem számviteli szakembernek is. A célunk az, hogy az ügyvezetők, cégvezetők könnyebben tudjanak ezután kommunikálni könyvelőjükkel, jobban értsék egymás nyelvét. Az előadásban még kitérünk olyan fontos témákra is, mint a könyvvizsgáló, könyvelő személyének kiválasztása, a beszámoló hibás vagy nem időben történő elkészítésének következményeire, arra hogy mikor érdemes a képződött nyereséget osztalék és mikor munkabér formájában kivenni. Mindehhez a jogszabályi hátteret a számvitelről szóló 2ooo. évi C. törvény adja.

  • Vállalkozás vezetési ismeretek

Ezen utolsó előadásrészben talán a vállalkozók szempontjából legizgalmasabb témák kerülnek terítékre, ilyenek:  az ügyvezetői ill. cégvezetői felelősség, az ügyvezetői és társas vállalkozói jogviszony speciális szabályai, az alkalmazottak be-  és kijelentési szabályai, munkaügyi nyilvántartások vezetése, a tagi hitelek és kölcsönök, a készpénzmozgások bizonylatolása, korlátok és buktatók a készpénzkezelés területén, a kiküldetési rendelvény és az útnyilvántartás közötti különbség, vállalkozástípusonkénti üzemanyag elszámolási szabályok, a céges telefon, reprezentáció, beruházások, a rezsi elszámolási szabályai, a cégautó vásárlás és használat szabályai, az eszközbérlés és lízing lényege, buktatók, mikor melyiket érdemes választani. Mi az, amit nem bízhatunk a könyvelőnkre? Hogyan kell eljárnunk könyvelőváltásnál, mire figyeljünk oda, hogyan kell felkészíteni a könyvelési anyagot átadásra a könyvelőnknek?

 

A kurzust 8 jelentkező fő esetén indítjuk.

Registration for : Vállalkozói ismeretek – Minden, amit a vállalkozáshoz tudnod kell

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Regisztrálok

Share This Course