20 okt 2017

Playback színházi workshop

ABOUT EVENT

Playback színházi workshop

A saját történeteinknek éppúgy ereje van, mint mások történeteinek. Belebújni egy másik ember bőrébe, vagy az életünknek nézni kívülről olyan pillanatokat eredményez, ami közelebb hoz minket – másokkal és egymással is.

A playback színház műfaja megadja  azt a lehetőséget, hogy őszinték legyünk, hogy megnyíljunk, hogy felnagyítsunk és lekicsinyítsünk, hogy megértsünk és elfogadjunk helyzeteket – miközben ez nem csak belülre, hanem kifele is egyedi és megismételhetetlen élményt ad.

A playback színházban néhány kellék, egy zenész és a színpadon szereplő színészek, valamint a játékmester segítségével emberi történetek, élmények, hangulatok, érzések kelnek életre. A nézők közül kikerülő mesélők személyes élményeit a szereplők a rögtönzés eszközeivel tükrözik vissza, így a nézők számára minden élmény, történet közössé válik – létrejön az elmeséltek közös tere, amiben az aznap ott lévők együtt vesznek részt. Örömben, bánatban, sikerekben és kudarcokban.

Minden történet az általánosabb emberi rétegein és a megosztáson keresztül válik közössé, hat a résztvevőkre és újabb, a korábbihoz kapcsolódó élményeket hoz felszínre.

A játékban részt venni egyszerre spontán és felemelő. Azt a mindenki számára hozzáférhető, gyermekkorunkból jól ismert élményt adja, hogy átváltozhatunk, elvarázsolódhatunk, másokat is meginvitálhatunk e varázslatba, pedig  mindez egyszerű eszközökkel történik: mozdulatokkal, hangokkal, együttműködéssel, amit a zene önálló szereplőként kísér, aláfest, keretez.

A Fabulatorium Playback Színház társulatának tagjai elhozzák ezt a lehetőséget bárki számára, aki érdeklődik a műfaj iránt, de még nem volt alkalma kipróbálnia. Életkori megkötés nincs, a tapasztalatlanság pedig nem akadály.

A playback színházi workshop során  a résztvevők megismerhetik és elsajátítják azokat a technikákat, amellyel a rögtönzésen és empátián alapuló műfaj képviselői létrehoznak egy-egy előadást. Az improvizációs készségeket, színpadi mozgást és beszédtechnikát magába foglaló műhelymunka olyan tapasztalatokat ad, amelyeket nem csak színházi közegben, hanem a mindennapjaink során is sikeresen hasznosíthatunk.

Sok szeretettel látunk minden érdeklődőt, aki kipróbálná magát egy olyan műfajban, ami a legelejétől a végéig az emberről szól.

A workshop dátuma és időtartama:

október 20.,  10.00 – 16.00

10 x 45 perc, szünetekkel

Részvételi díj: 12.000 Ft (1.200 Ft / fő / 45 perc)

Maximális létszám: 16 fő

Jelentkezési határidő:  október 16.

A workshopon való részvétel regisztrációhoz és a részvételi díj összegének befizetéséhez kötött. A regisztrációs link a térkép alatt található.

A programot 9 jelentkező esetén tartjuk meg.

EVENT SPEAKERS

EVENT LOCATION

Registration for : Playback színházi workshop

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Regisztrálok

Share This Event